poprzednia galeria

Szymon

rocznik '84, Simon COOKs

Uwielbiam rozpieszczać podniebienia.

Od zawsze wiedziałem, że Wrocław to Moje Miasto. Choć jestem dumny, że pochodzę z Prudnika (miejscowości w województwie opolskim). Do Wrocławia sprowadziły mnie dodatkowo studia. Przez pierwsze lata poznawałem piękne zakątki tego cudownego miasta, klimatyczne miejsca, przesycone zielenią parki i miejsca pełne historii.

Zawsze chciałem zostać lekarzem, z wykształcenia jestem prawnikiem, a moją wielką pasją jest kreowanie smaku i dawanie ludziom kulinarnej przyjemności. Przez mapę kulinarną Wrocławia rozwinąłem skrzydła i zacząłem gotować, dużo gotować. Zaczęło się niewinnie od gotowania dla rodziny, przyjaciół i znajomych czy pieczenie ciast i tortów okolicznościowych.

Pierwszym poważniejszym krokiem i chęcią podzielenia się pasją ze światem było założenie bloga kulinarnego o nazwie Simon COOKs. Pozytywne reakcje oraz chęć rozszerzenia mojej pasji, a także wejście na kolejny stopień kunsztu kulinarnego jest strona internetowa. Wiem, że to co robię teraz jest tym co chcę robić w przyszłości.

następna galeria

Simon COOKs na FB